položek
s DPH
  • Zobrazit

Aroso rozkládací solární panel s PWM regulátorem 220W 12V/24V 212x73cm

20201Kód:

Aroso

Výrobce:
7 999  / ksCena s DPH:
Množství:
ks
Aroso rozkládací solární panel s PWM regulátorem 220W 12V/24V 212x73cm

Popis: Aroso rozkládací solární panel s PWM regulátorem 220W 12V/24V 212x73cm

AKTUÁLNĚ NEDOSTUPNÉ, BUDOU ZAČÁTKEM ROKU 2023!
(MŮŽE SE ZMĚNIT CENA PRODUKTU)

Rozkládací přenosný solární panel s PWM regulátorem 220W 12V/24V 212x73cm

Obsahuje:

Rozkládací přenosný solární panel s PWM regulátorem 220W 12V/24V

 

Moderní přenosný rozkládací monokrystalický solární panel od renomované německé značky Aroso, která je na trhu již od roku 1973. Solární panel zajistí dostatek elektrické energie pro kempování, stanování, karavany, chaty, rybaření, jachty, dobíjení autobaterie v zimě. Solární panel lze snadno rozložit, konstrukce desek je chráněna obšitím odolným textilním pouzdrem s madly pro snadné přenášení. Panel lze umístit jak venku, tak také dovnitř vozidla za čelní sklo, kde je chráněn proti odcizení.

Vysoce efektivní inteligentní řízení pomocí přiloženého PWM regulátoru v sadě (pulzně šířková modulace) se třemi režimy nabíjení s velkým a přehledným LCD displejem zajistí, že připojený akumulátor či spotřebiče budou dostávat právě tolik energie, kolik je potřeba pro kvalitní nabíjení, ale zároveň se zabrání přebíjení a jejich poškození. Solární panel je schopen nabíjet všechny běžné typy akumulátorů - kyselino-olověné, gelové, AGM se skelným rounem, Li-Pol, LiFePO4, trakční a další. PWM regulátor je vybaven výstupem pro nabíjení akumulátoru, výstupem pro napájení spotřebičů a dále dvěma USB výstupy 2.1A.

Maximální výkon panelu ve špičkách je 220W, maximální výstupní proud při napětí 12V DC je 11.2A. Rozměry ve složeném stavu 73 x 53cm, rozměry v rozloženém stavu 216 x 73cm.

 

Typy akumulátoru

b1 - standardní bezúdržbový kyselino-olověný akumulátor s gelovým elektrolytem (GEL) nebo se skelným rounem (AGM) se jmenovitým napětím 12 V DC
b2 - standardní kyselino-olověný akumulátor se zaplavenými deskami se jmenovitým napětím 12 V DC
b3 - lithium-polymerový (Li-Pol) akumulátor 3s s články 3x 3,7 V se jmenovitým napětím 11,1 V
b4 - lithium-železo-fosfátový akumulátor (LiFePO4) 4s s články 4x 3,2 V se jmenovitým napětím 12,8 V

 

Ochrana proti podpětí

Pokud je napětí akumulátoru nižší než hodnota napětí ochrany proti vybití, aktivuje se automatická ochrana proti vybití akumulátoru. Výstup do spotřebičů se odpojí a na displeji začne blikat varovný symbol. Po opětovném dobití akumulátoru se výstup do spotřebičů automaticky zapne, případně lze výstup ihned manuálně zapnout stikem tlačítka ŽÁROVKA.

 

Ochrana proti zkratu

Pokud je výstup do spotřebičů zkratován, aktivuje se automatická ochrana proti zkratu. Výstup do spotřebičů se odpojí, na displeji začne blikat varovný symbol a zobrazí se hodnota proudu 8888 A. Pokud je problém se zkratem na výstupu odstraněn, výstup do spotřebičů se automaticky zapne po prodlevě cca 30 sekund.

 

Ochrana proti přetížení

Pokud je výstup do spotřebičů přetížen vysokým proudovým zatížením na dobu delší než 10 sekund, automaticky se aktivuje ochrana proti přetížení. Výstup do spotřebičů se odpojí, na displeji začne blikat varovný symbol. Pokud je problém s přetížením na výstupu odstraněn, výstup do spotřebičů se automaticky zapne po prodlevě cca 30 sekund.

 

Ochrana proti přepětí solárního panelu

Pokud je k systému připojen solární panel, PWM regulátor automaticky nastaví napětí solárního panelu podle zvolené hodnoty systémového napětí (maximálně 25 V pro systém 12 V, maximálně 50 V pro systém 24 V, maximálně 100 V pro systém 48 V). Pokud je napětí v solárním panelu příliš vysoké, PWM regulátor odpojí nabíjení akumulátoru a na displeji začne blikat varovný symbol.

 

Tipy a triky

Aktivní články solárního panelu udržujte v nepoškrábaném stavu, životnost výrazně prodlouží například vkládání jemné tkaniny mezi solární články během skladování a manipulace se zaklopeným panelem.

Pouze čisté, suché a nepoškrábané články mají maximální možný výkon.
Čištění solárních článků provádějte bez použití agresivních nebo abrazivních přípravků, výhradně jemným lehce navlhčeným hadříkem.

Solární panel neohýbejte, netlačte na solární články, hrozí nevratné poškození solárních článků.

Propojovací kabely nelámejte, nepřivírejte je do dveří vozidla, zabraňte poškození izolace kabelů.

Používejte pouze originální kabely.

Solární panel nastavte vždy ideálně kolmo ke slunci, pro maximální výkon je nutné kolmé umístění panelu vůči slunci. Výkon solárního panelu plně závisí na intenzitě slunečního svitu, pokud je zataženo, je výkon panelu velmi nízký. Výkon solárního panelu závisí také na ročním období, zeměpisné poloze atd.

Svorky akumulátoru i konektory kabelů udržujte vždy čisté a suché. Svorky akumulátoru je vhodné konzervovat (dle doporučení výrobce příslušného akumulátoru) vhodným technickým tukem v malém množství. Jen dobře ošetřené svorky a konektory nesnižují přechodovým odporem nabíjecí proud.

K solárnímu panelu vždy připojujte pouze určený typ PWM regulátoru, určené typy kabelů, dodržte správnou polaritu a postup zapojení a odpojení. Připojujte pouze povolené typy akumulátorů se správným jmenovitým napětím. Používejte výhradně povolené typy spotřebičů s vhodnými hodnotami příkonu.

Solární panel lze umístit také např. za čelní sklo vozidla dovnitř, hodnota nabíjecího proudu se obvykle dle podmínek pohybuje uvnitř vozidla kolem 30-50% hodnot naměřených na stejném místě při použití solárního panelu mimo vozidlo.
Jakékoli zakrytí i malé části solárního panelu se nepříznivě projeví na hodnotě nabíjecího proudu.

 

Parametry

Materiál: ABS UV-stabilizovaný plast / aluminium
Hmotnost: 5.3kg
Madlo pro snadné přenášení: ano
Délka napájecího kabelu: 3m
Maximální výkon: 220W
Proud nakrátko: 11.35A
Maximální proud: 11.2A
Velikost ve složeném stavu: 73x53x1.2cm
Velikost v rozloženém stavu: 216x73x0.6cm
Jmenovité napětí: 12V
Maximální napětí: 18V
Napětí naprázdno: 22.5V
Nominální provozní teplota buňky (NOCT): -45°C až 80°C
Pracovní teplota: -20°C až +60°C
Vhodné pro tyto typy akumulátorů: kyselino-olověné / vápníkové / gelové / AGM se skelným rounem / Li-Pol / LiFePO4 / trakční
USB výstup: 2x 2.1A
Zabudované ochrany: proti přepětí / zkratu / přetížení / přebíjení / nadměrnému vybití / zpětnému proudu
Eliminace pouličního osvětlení: ano
Časovač: ano
Počítadlo vybité kapacity akumulátoru: ano
Kompenzace teploty: ano
Automatická úprava nabíjecího a vybíjecího napětí: ano
Ukládání celkových hodnot do paměti: ano
Záznam celkové doby provozu systému: ano
Záznam chyb během doby používání: ano
Záznam doby nutné pro plné dobití akumulátoru: ano
Možno použít mimo vozidlo: ano
Možno použít uvnitř vozidla za čelním sklem: ano
PWM regulátor: s pulzně šířkovou modulací
Maximální proud PWM regulátoru: 20A
Skládací: ano


KATEGORIE

Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody
Související zboží

FastCentrik® - Pronájem e-shopu

JavaScript musí být povolen